Jegyvásárlás

Program


Lionel Bart's: OLIVER!

Lionel Bart's: OLIVER!

A Pesti Magyar Színház igazi világsikerrel köszönti az áprilist. A Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! című musical a Hevesi Sándor téri teátrumba. Monumentális díszlettel és fülbemászó dallamokkal vár mindenkit új családi előadásával az intézmény.

Aktuális előadások






Szente Vajk rendezésében újabb családi musical a Magyar Színházban

Lionel Bart – William David Brohn: OLIVER!
musical két részben
12 éves kortól ajánlott

Charles Dickens nagysikerű regénye, a Twist Oliver több művészt is megihletett már az idők során. Számos festmény és film alapjául szolgált az ikonikus alkotás. A brit Lionel Bart, 1960-ban nem akármilyen munkára vállalkozott: egymaga írta az Oliver! című musical szövegkönyvét és zenéjét, amivel kivívta mind a közönség, mind a szakma elismerését. Andrew Lloyd Webber egyenesen a „modern brit musical atyjának” nevezte Bartot. Az előadás 1963-ban, David Merrick rendezésében hatalmas sikerrel debütált a Broadwayn, majd egyike lett a világ legismertebb musicaljének.

Az előadás során a hagyományos, történelmileg hű megközelítés mellett a modernitás, a 21. századi színpadtechnika és látványvilág is nagy hangsúlyt kap. Az alkotók testközelbe hozzák a 19. századi Londont, annak ködös, veszélyes, realisztikus és sötét oldalával, miközben a jó olthatatlan világosságára és győzni akarására helyezik a hangsúlyt. Mindezek mellett, mintegy torzított tükörrel utat kívánnak mutatni nézőik számára, hogy a darabbeli életesemények hová vezethetnek, hogyan lehet elkerülni őket, illetve, hogy mindig van esély az újrakezdésre.

A darab fordítója: Hamvai Kornél, a dalszövegeket Tompa Péter jegyzi. A koreográfus Túri Lajos Péter, az előadás zenei vezetője pedig Drucker Péter lesz. A monumentális díszletet Rákay Tamás álmodta meg, a jelmezek Kovács Yvette Alida nagyszerű munkájának eredményei.

A szereplők alkatához és a karakterek speciális igényeihez szabott megjelenések az eredményeket látva maximálisan támogatják Szente Vajk élményközpontú tematikáját. A fülbemászó, élő zenekar által megszólaltatott dallamok pedig különleges atmoszférát teremtenek. A családi előadás – amely 12 éves kortól ajánlott –, mind a kicsik, mind pedig a nagyok számára tartogat emlékezetes pillanatokat.

Magyar szöveg: Hamvai Kornél - Dalszövegek: Torma Péter

Közreműködnek: a Magyar Színház Ensemble együttesének tagjai,
valamint táncosok: Vincze Kitti, Schaub Ingrid, Lámfalusy Szafira Zoé, Drahota Albert, Dzsupin Ádám, Szóka Roland

Alkotók
Díszlet: Rákay Tamás
Jelmez: Kovács Yvette Alida
Koreográfus: Túri Lajos Péter
Koreográfus asszisztens: Bedő-Török Eszter
Karmester/Zenei vezető: Drucker Péter
Karmester: Köteles Géza
Korrepetitor: Magony Enikő, Felszegi Dalma
Súgó: Balázs Éva, Rumán Cintia
Ügyelő: Bencze István, Tóth Flamina
Rendezőasszisztens: Patonai Norbert
Rendező: Szente Vajk Jászai Mari –díjas

A színház Igazgatósága a változtatás jogát fenntartja!

Ajánló


A Pesti Magyar Színház igazi világsikerrel köszönti az áprilist. A Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! című musical…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!